Április 17. Rudolf névnapja van

5820 Mezőhegyes, Külterület 0646/15 hrsz. Tel.: +36 68 566-200 & Mobil: +36 30/337-7650 info@semex.hu

10 évvel ezelőtt, 2010.07.15-én látta meg a napvilágot Verolavecchiá-ban, Marco és Francesco Amighetti farmján, az olasz tenyésztésű kiválóság Amighetti Numero Uno.

Unot-t hatalmas büszkeséggel köszöntöttük 2011 márciusában mezőhegyesi mesterséges állomásunkon. 2011-ben, teljesítve az előzetes várakozásokat, Uno berobbant a nemzetközi érdeklődés középpontjába az akkor listavezető 2632 gTPI értékével. Egy csapásra ő lett a legkeresettebb a világ csúcstenyésztői számára. Mindenki hívni kezdte a Semex-et, hogy hozzáférhető-e a spermája, de ez a nagyon fiatal bika épp, hogy csak elkezdett termelni, de minden adagja már akkor lefoglalásra került, mielőtt lefagyasztották volna. Kiválóságunk azóta is évről-évre bizonyítja, hogy a Numero Uno elnevezés nem volt véletlen.

Az évek előrehaladtával Uno továbbra is a világ élvonalában bizonyított már nemcsak saját jogán, hanem lányai és fiai által. Több tucat fia és nagyfia került és kerül be manapság is a mesterséges állomásokra. A Semex kínálatában Unix, Lottomax, Bombero és társai a mai napig keresett tenyészbikáink.
Brian Carscadden, a Semex vezető bikaelemzője így beszélt Uno-ról és az Uno-hatásról a világ tenyésztésében: "Uno, egy igazán mély benyomást keltő, kifejlett bika kitűnő láb és lábvég tulajdonságokkal. Annak ellenére, hogy tej tenyészértéke az évek folyamán a fajtaátlag alá esett, a zsír, tőgy, tőgyegészség és fertilitás mutatói tartós hatással bírtak. Amikor lányai alapján először értékelődött nagyon sok tenyésztő és mesterséges állomás elkeseredett a tej tenyészértékének csökkenése miatt, de a következő években lenyűgözte őket Uno lányainak fejlődése és tartóssága. Uno úgy ismert, mint az egészségi tulajdonságok kiváló örökítője és az Immunity+ programunk egyik zászlóshajója. A lányai ritkán tartózkodnak a beteg istállókban és rendszeresen jól termékenyülnek. Ideális faralakulással és kiváló lábszerkezettel bírnak. Mirigyes, jól illesztett tőgyek és korrekt bimbó forma és méret jellemzi őket. Mindemellett rendelkezik azzal a képességgel, hogy magas beltartalmat is örökítsen, ami egy plusz bónusz.”

Több százezer exportált adag a világ harminc országába...
Jelenleg is közel 31000 lány a világ több mint 9000 tenyészetében...
Köszönjük Öregfiú!
Boldog születésnapot Uno!